• 2-4 dages levering
  • 365 dages returret

At bruge en Videobog skal være nemt!

Video-bog.dk anbefaler:

- Lav gerne flere små videoer fremfor lange videoer, så "næste" knappen bruges bedst muligt
- Indholdet kan udskiftes løbende, så videoer behøves ikke nødvendigvis være perfekte første gang.
- Indsæt videoer og billeder i et gratis redigeringsprogram inden upload til Videobogen.
- Optag dine videoer og tag dine fotos i "bredformat", så udnyttes skærmen optimalt.
- Lad Videobogen helt op, inden den skal gives som gave eller fremvises første gang.
- Baggrundsmusik gør oplevelsen endnu bedre.
- Vil du gerne have hjælp til at ligge indhold på Videobogen? Se mere her.

 

Nedenfor har vi samlet nogle af de spørgsmål og svar, som måske kan give dig den hjælp du måske har brug for. Måske blot for at få svar på nogle spørgsmål inden et køb, men det kan også være du er stødt på en forhindring, af den ene eller anden karakter.

Hvad er en Videobog?
En Videobog er en fysisk bog, hvori der sidder en højkvalitets skærm. Derudover er der et antal trykknapper, som blandt andet styrer lyden, valg af film osv..

Videobogen afspiller automatisk, når man åbner den og stopper med at afspille, når man lukker den igen. 

Hvor stor hukommelse er der på en Videobog?
Der er mellem 1 og 4 GB på en Videobog. Alt afhængigt af, hvor meget dine billeder og filmklip fylder, vil der være rigeligt med plads til dine minder. Der vil minimum være plads til 6-15 minutters sammenhængende video på Videobøger med 1 GB. Der vil dermed være rigeligt med hukommelse på Videobogen. Der er et internt hukommelseskort på Videobogen og det er derfor ikke muligt at tilføje ekstern hukommelse, men det er heller ikke nødvendigt. På hvert produkt er det muligt at se, hvor stor hukommelse de forskellige Videobøger har.

Hvor stor er en Videobog?
En Videobog måler ca. 21*15*1,5 cm (A5), eller 30*21*1,5 cm (A4)– og har dermed en god størrelse, som du nemt kan have med i tasken, når minderne skal vises frem. En Videobog vejer ca. 250-300 gram.

Hvordan overføres videoerne til Videobogen?
Videoerne overføres via et medfølgende mikro-USB kabel, som forbinder din computer med Videobogen. Se hvor nemt det er i vores video-guide lige her.

Kan jeg ændre indholdet på Videobogen?
JA. Én af de helt store fordele ved en Videobog er netop, at du kan ændre indholdet lige så tit du vil. På den måde skal du ikke bruge lang tid på at sidde og vælge "det helt rigtige billede" eller filmklip, før du overfører din videoen til Videobogen.

Kan jeg lægge billeder ind på min Videobog?
Ja, du kan sagtens overføre billeder til din Videobog. Billederne skal blot laves til en video – se hvor nemt det er lige her. De fleste af vores kunder mikser video og billeder, hvor videoerne giver den ekstra stemning til minderne.  

Kan en Videobog "holde til" børn?
En Videobog kan sagtens holde til børns brug. Vi har testet Videobøger på børn (i alderen 1-5 år), og de kan holde til meget. Videobogen skal efter vores mening kunne holde til at både børn og voksne bruger den. 

Hvor lang tid kan en Videobog holde strøm?
Videobogen kan afspille uafbrudt i mindst 2 timer. Når den har behov for strøm, kan den oplades via computer eller stikkontakt (på samme måde som din mobiltelefon). Når du modtager din Videobog, kan det være en fordel at lade den helt op, da batteriet muligvis ikke er fuldt ladt op.

Hvilken skærmopløsning har Videobogen?
Videobogen har et super skarpt billede, så du får den optimale visuelle oplevelse, når du genser dine minder. Det er en IPS skærm med en opløsning på 1024*600. Kvaliteten skal efter vores overbevisning være i top!

Kan jeg justere lydstyrken?
Ja. Lyden kan justeres, så Videobogen fremstår perfekt til de omgivelser den skal vises i. Selve højtaleren er på 2 watt, som er rigeligt til tydeligt at kunne høre minderne også. 

Hvilket videoprogram skal jeg bruge til at lave film?
Der findes mange forskellige videoredigeringsprogrammer. Her har vi vist, hvordan du nemt kan lave en film med iMovie, Iphone, og Windows Movie Maker. Derudover kan du også bruge programmet "Billeder", som er et standard program i alle nyere versioner af Windows.

Jeg har modtaget en Videobog. Hvordan ser jeg om den virker?

Alle vores Videobøger testes inden de afsendes. Det gør vi for at sikre dig en god oplevelse, når du modtager den. Vi kontrollere følgende:

- Videobogen afspiller, når den åbnes

- Knapperne virker.

- Visuel kontrol. Ingen skrammer, ridser, eller buler.

Når du modtager din Videobog er det derfor en god idé at åbne den, for at sikre, at den fortsat afspiller. I nogle få tilfælde kan det være nødvendigt at lade Videobogen op, hvis den er afladet. Afspiller Videobogen, så virker den. Afspiller den ikke, så er den blevet beskadiget under fragten. I det tilfælde, hører vi naturligvis meget gerne fra dig.

Jeg er ikke sikker på, at jeg kan finde ud af at overføre mit indhold til Videobogen. Er der hjælp at hente?

For de fleste, er det ingen sag at ligge indhold over på en Videobog. Når du sætter den til din computer, så åbnes Videobogen, og du kan herefter overføre dine videoer. Dette på samme måde, som du flytter rundt på filer på din computer.

Skulle du have behov for assistance til at få dit indhold over på Videobogen, så tilbyder vi en løsning som hedder Videobog 360. Du overfører dit indhold til os, og vi sørger for, at dine minder ligger på Videobogen, når du modtager den. Denne løsning er samtidig god, hvis du gerne vil sende en gave direkte til en anden.

Mine filmklip "opfører" sig mærkeligt, når jeg åbner Videobogen. På min computer afspilles de uden problemer. Hvad skal jeg gøre?

En Videobog er programmeret så den kan afspille langt de fleste videofil formater. Hvis du ligger en video over på Videobogen, som er optaget på "højkant", så vil Videobogen forsøge at tilpasse videoen til skærmens størrelse. Det resulterer ofte i, at billedet bliver strukket. Generelt opfordrer vi til, at man bruger et videoprogram til at lave små film, inden de ligges på Videobogen. Dette både for at give den bedste oplevelse, men samtidig for at sikre, at der ikke kommer "strækmærker" mm. på skærmen. Se eventuelt, hvordan du kan gøre ved at klikke her. Skulle du opleve problemer med lyd og billede, som ikke er synkroniseret, vil det ligeledes kunne løses på denne måde. Det samme gælder, hvis dine filmklip ikke vises.

hvilket videoprogram skal jeg bruge?

Der findes et utal af Videoprogrammer. Vi anbefaler at bruge gratis programmer, da det ikke skal være en ekstra udgift at lave film til Videobogen.

Til windows computere anbefaler vi "Billeder", som ligger tilgængeligt på alle computere. Nogle ældre computere vil have et program som hedder "Windows Movie Maker". Begge programmer fungerer nemt, og er gratis. Se en guide ved at klikke her.

Har du i stedet en MAC computer, er der et gratis program, som hedder Imovie. Imovie kan også fås til Iphone, så har du sådan en, kan du nemt lave dine videoer, inden du overfører dem til Videobogen.

Der er også mulighed for at bruge funktionen "til dig", inde i fotos (på Iphone). Der foreslår telefonen selv en Video, som du enten kan gemme direkte, eller ændre i.

Ved du, hvad du ønsker på din Videobog, men bare gerne vil have, at alt er klar når du modtager den, så se mere om vores "Videobog 360" løsning. Der klarer vi alt for dig. Se mere ved at klikke her.

Min Videobog burde have 1, 2, eller 4 GB, men når jeg sletter indholdet på den, så kommer pladsen ikke "tilbage". Hvad skal jeg gøre?

En sjælden gang imellem opleves det (med MAC), at indholdet som slettes fra Videobogen, ikke samtidig frigør tilsvarende plads på Videobogen. Videobogen vil opleves som værende fuld, uden egentlig at have tilsvarende indhold på.

Du kan formatere Videobogen, for på den måde at "gendanne" Videobogen, så den ikke tror, at den er fyldt med indhold. Fremgangsmåden er som følger:

1. Gå ind i "Finder"
2. Skriv "diskværktøj" (Dansk) eller "disk stillity" (Engelsk). Gå ind i programmet.
3. Markér Videobog drevet. Hedder enten "video-bog" eller "Mediaplayer"
4. Tryk på anden "fane" i toppen af menuen, hvorpå der står "slet".
5. Der fremkommer en dialogboks, hvor du blot skal trykke ok.
6. Nu er Videobogen formateret og der er igen masser af plads på den. Skulle der fortsat være problemer, bedes du kontakte os på info@video-bog.dk. 

I oplyser, at der kan være op til 1 times film på Videobogen, men på min kan der kun være 10 minutters film. Hvad skal jeg gøre?

Alt afhængigt at kvalitet, er der forskel på, hvor lang video, der kan være på en Videobog. Dog kan videokvaliteten sættes langt ned, uden det går ud over oplevelsen på en Videobog. Dette grundet den relativt lille skærm (i forhold til computer- og TV skærme. Der er flere måder at komprimere dit indhold, inden du ligger det over på Videobogen.

1. Komprimer det på din telefon. Dine filmklip kan i nogle tilfælde fylde en del, selvom de ikke varer så lang tid. Der findes en del apps, som kan hentes gratis, og som fungerer godt. Søg eventuelt på "Video compress".

2. Lav en film, enten på din telefon, eller på din computer. Gem den i en mindre god opløsning. Det vil i alle tilfælde reducere den påkrævede plads på Videobogen.

3. Er du mere teknisk anlagt, kan du også komprimere videoklip på andre måder.

Uanset, hvilken metode du bruger, kan du få rigtig meget indhold på Videobogen! Er der stadig ikke plads til det hele, kan du gøre en af to ting.
1. Købe en Videobog mere.. :)
2. Skifte indholdet ud løbende. Det er en af de mange fordele ved en Videobog.

Min Videobog viser "NO FILE" når jeg åbner den.

Din Videobog kan afspille mange forskellige formater af videoklip. Hvis der mod forventning står "NO FILE", vil det derfor med stor sandsynlighed være fordi du har forsøgt at ligge billeder over på Videobogen. De kan sagtens ligge på den, men de kan ikke blive vist på grund af deres filformat.

Ønsker du at kunne se dine billeder på Videobogen (det forstår vi nemlig godt), så lav en film ud af dine billeder, så kan du også få vist alle dine billeder frem. Se længere oppe på siden for at få svar på, hvordan du kan lave dem, eller se mere ved at trykke her.

Opdateres løbende...

Vi er super glade for interessen for Video-bog.dk. I den forbindelse har der været nogle spørgsmål, som vi ovenfor har søgt at svare på. Fandt du ikke det svar du søgte, skal du blot tage kontakt til os her, eller på info@video-bog.dk, så hjælper vi også meget gerne med det.

 

 

 

...